Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken

Bij het vergelijken van zorgverzekeringen zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Alleen van het basispakket zijn er allerlei variaties waarbij je wel of niet vrije artsenkeus hebt en waarbij je een verzekering in natura, medische behandelingen of op declaratie basis afsluit.

Daarnaast ligt de keus op tafel om wel of niet een aanvullende verzekering af te sluiten en voor welk medisch aanbod je dan wel of geen dekking wilt hebben. Vrijwel iedereen heeft wel een mogelijkheid om onder een collectief te vallen, via vakbond, werkgever, vereniging of op een andere manier. Maar is dit verstandig? Het zelf vergelijken van al het aanbod en er zo achter komen welke zorgverzekeraar het beste bij je past is vrijwel ondoenlijk.

Het uitgebreide aanbod en de kleine lettertjes bij Zorgverzekeringen

De markt van zorgverzekeraars is er één van een zeer uitgebreid aanbod met heel veel variaties en kleine lettertjes waarin je makkelijk kunt verdwalen. Verder geven de sites van de verschillende verzekeraars weinig informatie over hoe ze zijn als er echt iets aan de hand is.

Zoals de Engelsen zeggen “the taste of the pudding is in the eating”. Als het bij zorgverzekeraars eenmaal zo ver is dan kan het zomaar zijn dat je voor onaangename verrasingen komt te staan. Met alleen een basispakket kan het zomaar gebeuren dat voor jou noodzakelijke medicijnen niet meer in het basispakket vallen of dat de bijdrage in de kosten van bijvoorbeeld een prisma bril maar een schijntje zijn van de totale kosten van die bril.

Vergelijkingssites voor Zorgverzekeringen

Vergelijkssites kunnen je helpen om, zonder er zelf van in de stress te raken, die zorgverzekering te vinden die het beste bij je past. Ben je een globetrotter die, door de vele vliegreizen gedurende het jaar, met een hoge gemiddelde snelheid door het leven gaat, en wil je de wereldwijde dekking direct in je zorgverzekering meeverzekeren dan kun je de aanbieders via een vergelijkingssite snel op een rijtje krijgen. Ook voor thuisblijvers bieden de vergelijkssites de mogelijkheid om met zo min mogelijk stress tot een goede keus te komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *