Waarom moet ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Waarom moet ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaartverzekeraar is een verzekeraar waarbij u een uitvaart verzekering kunt afsluiten. Een uitvaartverzekering is dan ook een verzekering waarbij er een geldbedrag wordt uitgekeerd op het moment dat de verzekerde komt te overlijden. Er zijn wel veel verschillende verzekeringen met verschillende voorwaarden. Belangrijk is het om te weten wat de verschillen zijn tussen verzekeraars, wat het nut is van een uitvaart verzekering en ook bespreken we de voor en nadelen. 

Om de begrafenis en uitvaart uit eigen zak te betalen kan best duur zijn. De uitvaartverzekering zorgt er dan ook voor dat uw nabestaanden niks hoeven te betalen. Een uitvaartverzekering garandeert u dan ook op een begrafenis naar eigen droom en naar eigen wens.

Soorten uitvaartverzekeringen en de voor en nadelen hiervan

Er zijn 2 grote soorten van uitvaartverzekeringen. De eerste is de naturaverzekering en de tweede is de kapitaalverzekering. Als eerste gaan we het hebben over de naturaverzekering. Bij deze verzekering word er een dienst uitgekeerd bij het overlijden. Denk bijvoorbeeld aan een kist voor de overleden persoon, maar ook het rouwvervoer kunt u laten regelen bij een naturaverzekering.

Een kapitaalverzekering is een verzekering waarbij er vooraf een geldbedrag wordt uitgekeerd. Dit bedrag word uitgekeerd en wordt dan ook gegeven aan de nabestaanden. De nabestaanden mogen dan ook dit geld vrij gebruiken voor het regelen van een begrafenis. Een voordeel van deze kapitaalverzekering is dat het uitgekeerde geld gebruikt mag worden zoals u wilt. Op het moment dat er nog geld overblijft na de begrafenis mag dit besteed worden zoals u dit graag wilt.

Wanneer u het lastig vind om te kiezen tussen beiden, of graag optimaal gebruik wilt maken van beide verzekeringen is het het beste om te kiezen voor een combinatie verzekering waarbij er zowel een dienst als een geldbedrag wordt uitgekeerd. Het voordeel hiervan is dat er veel rust en vrijheid word gegeven aan de nabestaanden, doordat de begrafenis dan op financieel gebied goed geregeld is.

Voor en nadelen van een uitvaart verzekering

Er zijn dus verschillende voor en nadelen tussen de verschillende uitvaartverzekeringen. Kijk goed welke uitvaartverzekering u het meeste aanspreekt en lees altijd de voorwaarden goed door voordat u een uitvaartverzekering afsluit. Het afsluiten van een uitvaartverzekering kunnen we zeker aanraden, aangezien dit veel rust zal geven aan de nabestaanden van de overledene.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *