Waarom een aansprakelijkheidsverzekering handig kan zijn

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering handig kan zijn

In Nederland is het mogelijk om tal van verschillende verzekeringen af te sluiten. Zo is iedere Nederlander vanaf 18 jaar verplicht om een zelfstandige zorgverzekering af te sluiten. Daarnaast zijn er nog tal van andere verzekeringen af te sluiten, zoals een inboedelverzekering, reisverzekering, annuleringsverzekering, uitvaartverzekering, huisdierverzekering, WA-verzekering en ga zo maar door. Door het grote aanbod aan verzekeringen weten veel mensen niet precies welke verzekeringen nu afgesloten moeten worden. Veel verzekeringen worden standaard afgesloten, maar er zijn ook een aantal verzekeringen waar mensen niet veel over weten. Een van die verzekeringen is de aansprakelijkheidsverzekering. Sommige mensen sluiten dit af zonder dat ze eigenlijk weten wat er precies verzekerd wordt, terwijl anderen zich afvragen of deze verzekering wel noodzakelijk is. Hieronder vertellen wij je waarom een aansprakelijkheidsverzekering handig kan zijn en waar je deze af kunt sluiten.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Hier kunnen we vrij kort over zijn: een aansprakelijkheidsverzekering is namelijk niet verplicht. Dit maakt ook dat veel Nederlanders twijfelen of zij deze verzekering al dan niet af moeten sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat je gedekt bent voor schade die je aanricht aan derden. Dankzij deze verzekering hoef jij zelf niet op te draaien voor de kosten wanneer jij schade aanricht aan een persoon die geen onderdeel is van je gezin of voorwerpen die van iemand anders zijn. Ook wanneer jij een gezin hebt en je partner of één van je kinderen schade aanricht aan anderen of spullen van anderen, ben je met behulp van een aansprakelijkheidsverzekering verzekerd.

Schade aan voorwerpen

Het komt vaak genoeg voor dat mensen schade aanrichten aan spullen die niet van hen zijn. Dit is jou ook vast wel eens overkomen. Dat heet schade aan voorwerpen .Zo ben je mogelijk een keer met je auto tegen een paaltje gereden of heb je per ongeluk de fiets van iemand anders laten vallen. Hierdoor is waarschijnlijk schade ontstaan. De persoon die hier de dupe van is, wil natuurlijk niet zelf opdraaien voor de kosten. En dat is ook logisch, want hij of zij heeft de schade namelijk niet zelf veroorzaakt. Het zou in dat geval een beetje krom zijn dat degene wel zelf moet betalen. Wanneer jij geen aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten, moet je in het geval van materiële kosten zelf gaan betalen. Dit kan behoorlijk hoog in de kosten lopen, al is dit natuurlijk wel afhankelijk van het soort schade dat is aangericht. Met behulp van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor dit soort situaties.

Aansprakelijkheidsverzekering bij letselschade

Evenals bij materiële schade kan een aansprakelijkheidsverzekering ook uitkomst bieden wanneer jij letselschade hebt aangebracht bij een ander. Jij kunt bijvoorbeeld letselschade aanbrengen bij iemand wanneer je een aanrijding hebt waarbij de andere persoon zijn arm of been breekt. Hierdoor is deze persoon gedurende bepaalde tijd niet meer in staat om te werken, waardoor hij of zij inkomen misloopt. Hierdoor heeft deze persoon recht op een schadevergoeding. Wanneer de letselschade inderdaad door jou is veroorzaakt, kunnen deze kosten verhaald worden op jou. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen dergelijke voorvallen.

Waar sluit je een aansprakelijkheidsverzekering af?

Zoals bij zoveel verschillende verzekeringen het geval is, kun je een aansprakelijkheidsverzekering ook bij veel verschillende verzekeraars afsluiten. Dit is onder meer het geval bij Reaal Verzekeringen. Let op bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering altijd wel goed waar je allemaal voor verzekerd bent. Iedere verzekeraar heeft andere voorwaarden opgenomen in de verzekering en het is dan ook zaak om dit goed te bekijken voordat je ook daadwerkelijk een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Op deze manier voorkom je dat de schade niet gedekt wordt door je verzekering wanneer jij aansprakelijk wordt gesteld bij materiële of letselschade.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *