Autoverzekering Vergelijken

Verschil in premie bij autoverzekeringen

Hoe hoog de premie is voor je autoverzekering hangt af van leeftijd, het soort auto en aantal kilometers dat je rijdt. Ook schadevrije jaren tellen mee, de maximale korting op de premie met vijftien schadevrije jaren varieert tussen de 60% en 80%. Je hebt verschillende soorten autoverzekeringen waar je voor kunt kiezen afhankelijk van hoe oud jouw auto is. Dat de bedragen verschillen komt omdat sommige verzekeringen nog net iets meer schade dekken dan andere of andere voorwaarden hebben. Kijk daarvoor in de voorwaarden.

WA verzekering (auto van 10 jaar of ouder)

Minimaal moet je een WA autoverzekering hebben. Met deze verzekering worden de kosten vergoedt als je een ongeluk veroorzaakt waar een ander schade door lijdt. Dat is ook wel nodig, want de letselschade en het smartengeld kunnen oplopen van duizenden tot tienduizenden euro’s. Verder wordt er niets vergoed. Daarom heeft dit type de laagste premie, tussen de 11 en 50 euro per maand. De dekking is voor veel ongelukken hoog genoeg met 2,5 miljoen voor autoschade en 6 miljoen voor letselschade.

WA + beperkt casco verzekering (auto tussen de 8 en 10 jaar)

Je kunt ook kiezen voor een WA verzekering + beperkt casco. Dit houdt in dat er ook een vergoeding is voor aanrijding met dieren en dat er bij brand, storm, andere natuurverschijnselen of een diefstal(poging) ook jouweigen auto vergoedt is. De premie bedraagt gemiddeld tussen de 12 en 65 euro. Tot 2500 euro zijn bij sommige aanbieders ook standaard de accessoires meeverzekerd, bij anderen is dit aanvullend. Ook kan de verzekering worden uitgebreid met een rechtsbijstandsverzekering of schadeverzekering inzittenden.

WA + volledig casco verzekering (auto is niet ouder dan 5 jaar)

De meest uitgebreide verzekering is WA + volledig casco of allrisk verzekering. Bij deze verzekering worden niet alleen de kosten vergoedt van de schade aan anderen, aan de eigen auto door weersomstandigheden en diefstal en aanrijding met dieren, maar ook schade aan de eigen auto die zelf is veroorzaakt en vandalisme. De premie bedraagt meestal tussen de 25 en 130 euro per maand. Als er iets gebeurt met je auto kan de nieuwwaarde, dagwaarde of aanschafwaarde worden vergoedt. Als je een auto least is dat bijvoorbeeld een goede keuze.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *