Rechtsbijstandverzekering vergelijken en waar je op moet letten

Rechtsbijstandverzekering vergelijken en waar je op moet letten

Ben jij van plan om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten? Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij hebben verschillende tips waar je op moet letten tijdens het afsluiten van deze verzekering. Je kan bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering vergelijken met andere rechtsbijstandverzekeringen. Het vergelijken van een verzekering kan je het beste doen met de tool ‘Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen‘.

Een rechtsbijstandverzekering vergelijken is niet het enige waar je aan moet denken

In een gezin is de kans op een conflict groter

Wanneer je een groot gezin hebt is de kans groter dat iemand van het gezin in een conflict raakt. Het karakter van het gezin is van belang, maar ook het karakter van jou. Het kan natuurlijk zo zijn dat iemand van het gezin regelmatig conflicten heeft met anderen. Wanneer dat het geval is, is een rechtsbijstandverzekering zeker aan te raden. Dit geldt ook voor als je thuis werkt. Op het moment dat je thuis werkt, is de kans op een conflict vele malen kleiner dan als je dagelijks veel op de weg zit.

Wat zijn de meest voorkomende conflicten in Nederland

In Nederland heb je enkele conflicten die het meest voorkomen. Wij hebben voor jou de meest voorkomende conflicten op een rijtje gezet:

  • Inkomen
  • Werk & Verkeer
  • Wonen & Consument

Dekking van de rechtsbijstandverzekeringen is verschillend

Er is geen 1 verzekering die precies dezelfde dekking geeft als een andere verzekering. Omdat dit zo verschillend is, dien jij jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Wordt er gebruik gemaakt van een minimum financieel bedrag? Of worden alle zaken in behandeling genomen door de verzekeraar?
  • Ben ik gebonden aan juridische deskundigen die gekozen zijn door de verzekeraar? Of mag ik zelf een advocaat of een jurist kiezen?
  • Wordt er onbeperkt gratis telefonisch juridisch advies gegeven?

Ben je opzoek naar gratis rechtsbijstand? Voor gratis rechtsbijstand kan je terecht bij een Rechtswinkel of het Juridisch Loket.

Kosten worden niet bij alle conflicten gedekt

Bij de bijzondere situaties worden de kosten helaas niet gedekt. Dit houdt in dat de verzekeraar een deel of zelfs helemaal niets uitkeert. Het is daarom van belang dat je onderstaande situaties goed checkt bij je verzekeraar:

  • Wonen je studerende kinderen niet huis? Maar zijn ze wel meeverzekerd?
  • Een conflict tijdens een echtscheiding, dekt de verzekering dit?
  • Een conflict met een motorrijtuig, dekt de verzekering dit?

Je loopt kans op dubbel verzekeren

Een rechtsbijstandverzekering kan bestaan uit verschillende modules. Het kan zijn dat je al een autoverzekering hebt afgesloten of dat je aangesloten bent bij een vakbond. Als dat zo is loop je de kans dat je al een rechtsbijstand hebt voor conflicten in het verkeer. Let daarom goed op dat jij jezelf niet dubbel verzekert.

Tot slot de laatste rechtsbijstandverzekering tips

Het is altijd verstandig om ook de beoordelingen te lezen van verschillende verzekeraars. Ook kan je bekijken welke verzekeraars een prijs hebben gewonnen. Of ga een rechtsbijstandverzekering vergelijken met de gratis vergelijktool.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *