Optreden tegen verzekeringsfraude

Optreden tegen verzekeringsfraude

Het afsluiten van een verzekering kan erg lastig zijn. Je wilt natuurlijk namelijk niet te veel betalen, maar je wilt er ook zeker van zijn dat als er iets gebeurd dat je zoveel mogelijk vergoed krijgt. Hoewel je natuurlijk ontzettend blij bent als er niets gebeurd, gestolen wordt of kapot gaat, kan het je wel het gevoel geven dat je voor niets zoveel geld hebt betaald aan de verzekering. Om deze reden gaan sommige mensen over op verzekeringsfraude om op deze manier toch nog wat van hun geld terug te zien. Wat verzekeringsfraude precies inhoudt en hoe verzekeraars ertegen optreden leggen we je graag uit. Ook waarschuwen we voor het uitvoeren van deze praktijken aangezien verzekeringsmaatschappijen steeds beter gaan controleren en er fikse risico’s tegenover staan.

Wat is verzekeringsfraude?

Verzekeringsfraude houdt in dat je als consument de feiten verdraait om zo de verzekering te misleiden. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een mobiele telefoon als gestolen op te geven terwijl dit helemaal niet het geval is. Of de schade aan je oude televisie groter te doen laten lijken dan het daadwerkelijk is zodat je voldoende geld krijgt om een nieuw exemplaar te kunnen kopen. Daarnaast kan verzekeringsfraude ook al optreden bij het afsluiten van de verzekering. Wanneer je de verzekeraar namelijk niet de juiste gegevens geeft waarop zij jouw verzekering baseren, dan houd je ze voor de gek. Dit gebeurt weleens wanneer mensen verwachten dat zij anders, wanneer zij de juiste gegevens doorgeven, geen verzekering zullen krijgen.

Hoe wordt er opgetreden tegen verzekeringsfraude?

Waar het vroeger een stuk gemakkelijker was om kosten te claimen voor spullen die niet daadwerkelijk kapot of gestolen waren, zijn verzekeraars tegenwoordig veel scherper gefocust op dit soort wanpraktijken. Zij hebben hun controles aangescherpt en werken samen met justitie en rechercheurs als ramb.nl om zo frauderende consumenten eruit te pikken. Wanneer fraudeurs betrapt worden komt dit hen erg duur te staan. Zij worden gedurende vijf jaar op een zwarte lijst gezet en er bestaat de kans dat ook andere verzekeringen worden verwijderd. Ook zullen alle kosten die de verzekeraar heeft moeten maken op jouw bordje komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *