Wat moet u doen als u uw sleutels bent verloren

Wat moet u doen als u uw sleutels bent verloren?

Als gevolg van het verlies van uw sleutels zult u uw woning niet meer binnen kunnen komen. Sommige woningbezitters hebben het geluk dat zij een reservesleutel van hun woning bij de buren of kennissen gelegd hebben, zodat ze bij het verlies van hun sleutel alsnog binnen kunnen komen. Wanneer dit niet voor u geldt, dan kan het heel verleidelijk zijn om het slot zelf te openen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een haarspeldje of een pincet om de cilinder in het slot te draaien. Dit wordt echter sterk afgeraden! De kans op schade aan het slot is in zo’n geval namelijk erg groot.

Hulp van een slotenmaker inschakelen

Verstandiger is het om de hulp van een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker beschikt over verschillende hulpmiddelen die het openen van een afgesloten slot relatief eenvoudig maken. Zo is de kans op beschadigingen aan het slot minimaal! Veel slotenmakers bieden een spoedservice aan, waarmee ze u ook op de late avond en in het weekend van dienst kunnen zijn. Houd er rekening mee dat aan het inschakelen van de spoedslotenmaker extra kosten verbonden zitten.

Schade aan sloten herstellen

Mocht u toch zelf geprobeerd hebben het slot te openen met een haarspeldje, een pincet, of soortgelijke hulpmiddelen, dan kan er schade ontstaan zijn. Voor het herstel van deze schade kunt u de hulp van een slotenmaker inschakelen. Probeer uw kapotte sloten nooit zelf te repareren! Door de complexe opbouw van een slot kan deze blijvend beschadigd raken als u deze op de verkeerde manier herstelt.

De kosten voor het herstel van de sloten of het openen van een deur bij het verlies van uw sleutels worden niet altijd vergoed door verzekeraars. Probeer vooraf een goedkope slotenmaker te zoeken, om niet tegen torenhoge kosten aan te lopen.

Bron: Gentslotenmaker.be

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *