Meer overstappers in 2018: eigen risico zorgverzekering niet omlaag

Meer overstappers in 2018: eigen risico zorgverzekering niet omlaag

Zoals het nu lijkt gaat het eigen risico van de basis zorgverzekering volgend jaar zeker niet omlaag. Het SP had een voorstel gedaan om het eigen risico te verminderen met 100 euro (naar 285 euro), maar helaas heeft dit voorstel het niet gehaald.
Enkele partijen waren het niet eens met het voorstel. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de economische afweging die ze moeten maken. Het druist wel in tegen de beloftes die bijvoorbeeld het CDA en de ChristenUnie hebben gedaan tijdens hun verkiezingscampagne.
Basispakket niet ingeperkt
Het basispakket van de zorgverzekering zal het komende jaar niet worden ingeperkt zoals eerder sprake van was. Het ging specifiek om een aantal medicijnen tegen relatief zeldzame ziektes. Maar ook vergoedingen voor paracetamol, vitamines en mineralen zouden vermoedelijk onder deze versobering vallen. Het wetsvoorstel hierover is echter niet aangenomen, en dergelijke zorgkosten blijven gewoon in het basispakket aanwezig.
Meer overstappers verwacht in november en december
Door de stijgende premies verwachten wij nu al meer mensen die kiezen voor een andere zorgverzekering. De verschillen tussen de verzekeraars wordt namelijk steeds groter; de premies varieerden in 2016 al tussen de € 86 en de € 113. Doorberekend naar een jaar praten we dan over een verschil van maar liefst 324 euro tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering!
Ga jij dit jaar overstappen? Het loont écht!
Hoewel een deel van de mensen praktisch nooit overstappen van zorgverzekeraar loont het meer en meer de moeite. Niet alleen de verschillen in premies wordt steeds groter, ook de aanvullende pakketten van de diverse verzekeraars is de moeite waard om eens goed onder de loep te nemen. Heb jij alle zorg wel nodig waar je (extra) geld voor neertelt? Misschien ben je prima af zonder die aanvullende verzekeringen. Het is natuurlijk zonde om te betalen voor een tandartsverzekering (tandzorg) terwijl je nooit gaatjes hebt en slechts één maal per jaar bij de tandarts komt voor een controle.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *