Kunt u de kosten laten vergoeden bij gestolen sleutels?

Kunt u de kosten laten vergoeden bij gestolen sleutels?

Het kan iedereen overkomen: het verlies van uw sleutels! In veel gevallen zult u de sleutels per ongeluk verloren zijn onderweg. Er zijn echter ook situaties waarbij uw sleutels mogelijk gestolen zijn, waardoor u een stuk minder lekker zal slapen. U moet er immers niet aan denken dat kwaadwillende personen uw woning binnen kunnen komen met de gestolen sleutel. Reden genoeg om de sloten van uw deur te vervangen! Hoe zit het in dit geval met de vergoedingen die door verzekeraars worden aangeboden? Krijgt u überhaupt kosten vergoed in zo’n geval? Wij zochten het voor u uit, waarbij we geholpen werden door een ervaren slotenmaker. Deze slotenmaker uit Delft heeft een ruime ervaring met het plaatsen van nieuwe sloten.

Vergoeding vanuit een woonverzekering

Woonverzekeringen komen in verschillende soorten voor. Denk bijvoorbeeld aan een opstalverzekering, een inboedelverzekering, diverse aanvullende verzekeringen, enzovoorts. In vrijwel geen enkel geval worden de kosten voor het verlies of de diefstal van sleutels vanuit uw opstalverzekering gedekt. Een inboedelverzekering kan u echter wel dekken voor het vervangen van de sloten als gevolg van het verlies van uw sleutels. Houd er rekening mee dat de vergoeding die uw verzekeraar uitkeert in veel gevallen beperkt is.

Dekking van uw verzekering

Het is sterk van de dekking van uw woonverzekering afhankelijk, welk deel van de kosten vergoed wordt vanuit de verzekering. In sommige gevallen wordt het volledige bedrag voor het plaatsen van nieuwe sloten gedekt. Andere verzekeraars vergoeden enkel een klein deel van deze kosten. In de dekkingsvoorwaarden van uw inboedelverzekering vindt u welk deel van de kosten door uw verzekeraar gedekt wordt.

Let op: niet alle verzekeraars vergoeden de kosten voor het verlies van sleutels. Het is belangrijk dat u in zo’n geval aan kunt tonen dat uw sleutels gestolen zijn en dat u deze niet verloren bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *