De goedkoopste zorgverzekering eenvoudig gevonden

De goedkoopste zorgverzekering eenvoudig gevonden

Het wordt steeds makkelijk om zorgverzekeringen te vergelijken dankzij vergelijkingssites. Deze sites bieden in-depth informatie over de zorg en hebben vaak interactieve modules om de verzekeringen met elkaar te vergelijken.

Zoeken naar de goedkoopste zorgverzekering is dan ook geen uitdaging meer tegenwoordig. Jaarlijks stappen immers 1 miljoen Nederlanders over van zorgverzekeraar. Wat niet heel gek is aangezien de zorgpremies de afgelopen jaren fors is gestegen. De verwachting voor 2018 is dat de premies wederom gaan stijgen.

Verschillen in de basisverzekering

De goedkoopste zorgverzekering kiezen is altijd verstandig. Een basisverzekering is namelijk verplicht voor iedereen en de maandlasten kunnen hoog oplopen als je teveel betaalt terwijl hetzelfde pakket elders goedkoper is. Wel zit er een verschil tussen de basisverzekeringen. Zo is er de naturapolis, restitutiepolis, combinatiepolis en de budgetpolis.

De naturapolis en de budgetpolis zijn de goedkoopste varianten. Dit komt omdat je hierbij niet 100% keuzevrijheid hebt tussen alle zorgverzekeraars en zorgverleners in Nederland. Je bent dan afhankelijk van degenen die contracten hebben met je zorgverzekeraar. Aan de andere kant maakt dit niet uit als het ziekenhuis en zorgverleners, zoals fysiotherapeuten, in jou woonplaats beschikbaar zijn. Het is namelijk zo dat als je ergens bent waar het ziekenhuis niet gecontracteerd is, maar je wel spoedeisende hulp nodig hebt, je alsnog geholpen wordt en je verzekeraar dit vergoedt.

Waar kan ik zorgverzekeringen vergelijken?

Je kan hier eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Of je nu een basisverzekering of aanvullende pakketten nodig hebt. Op de hiervoor genoemde website kan je het allemaal vergelijken. Door aan te geven hoe oud je bent en wat je voorkeuren zijn voor de aanvullende pakketten zie binnen enkele ogenblikken wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering is.

Ben je al wat meer op leeftijd of heb je een aandoening? Dan kan het zijn dat je zorgverzekeraar een medische acceptatie test af laat nemen. Ook hier houdt de website rekening mee, er wordt namelijk aangegeven welke zorgverzekeraar je direct accepteert zonder test.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *