Wat dekt de verzekering bij kapotte sloten?

Wat dekt de verzekering bij kapotte sloten?

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarbij de sloten in ramen en deuren beschadigd kunnen raken. Denk bijvoorbeeld aan schade aan uw sloten als gevolg van slijtage, vorstschade, enzovoorts. Ook kunnen sloten beschadigd zijn geraakt doordat u voorwerpen als een pincet of een haarspeldje in het slot gestoken hebt om de deur zonder sleutel te openen. Een derde situatie waarbij uw slot beschadigd kan raken is een inbraak. Inbrekers gebruiken vaak veel geweld om een raam of deur open te breken, of het slot te forceren. Welke kosten worden in deze situaties gedekt door uw verzekeraar? Wij zochten het samen met een handige slotenmaker uit Almere voor u uit!

Vergoeding bij inbraakschade aan sloten

Wanneer u te maken heeft gehad met een inbraak in uw woning, kunt u in veel gevallen op een vergoeding van uw verzekeraar rekenen. De ontstane kosten voor het herstel van de inbraakschade worden vergoed vanuit uw woonverzekering. Let wel goed op de dekking van deze verzekering. De hoogte van de vergoeding die u in zo’n geval krijgt is namelijk niet bij iedere verzekering hetzelfde.

Laat de inbraakschade altijd door een slotenmaker herstellen en maak voor het herstel van de schade voldoende foto’s. Deze foto’s heeft u nodig bij het indienen van uw declaratie bij de verzekeringsmaatschappij.

Overige vormen van schade vergoed krijgen

In de reeds beschreven andere situaties is het veel lastiger om een vergoeding voor het herstel van de schade te krijgen. Vaak bent u in deze gevallen namelijk zelf verantwoordelijk voor de ontstane schade aan de sloten. Bij het verlies van uw sleutel krijgt u in sommige gevallen wel een vergoeding voor het vervangen van de sloten, mits u deze niet zelf heeft proberen open te maken. Hierbij verschilt het opnieuw per verzekering hoe hoog deze vergoeding zal zijn. In de dekkingsvoorwaarden van uw verzekering leest u hier meer over.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *