Autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken

De autoverzekering is één van de verzekeringen die een flink gat in je budget kunt slaan. Zeker als je een beginnende automobilist en jongere bent, is een autoverzekering een behoorlijke kostenpost. Door autoverzekeringen te vergelijken, kun je flink op de premie van je autopolis besparen. Soms wel tot 40 %.  Daarnaast, autoverzekeringen vergelijken, betekent ook voorwaarden vergelijken.  En dat is niet voor iedereen weggelegd. Want hoe vergelijk je de voorwaarden van autoverzekeringen als je geen verstand van verzekeringen hebt en ook geen verzekeringsadviseur bent of hebt??

Premies WA Autoverzekeringen vergelijken.

Als je de goedkoopste autoverzekering zoekt voor een  autoverzekering met WA dekking, hoef je geen verzekeringsspecialist te zijn om autoverzekeringen te kunnen vergelijken.  WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid.  Een WA autoverzekering is qua voorwaarden niet zo spannend.  Deze dekt met name de schade die jij met je auto aan anderen veroorzaakt.  Iedere auto die deel neemt aan het wegverkeer moet in Nederland verplicht WA verzekerd zijn.  Dat is in alle landen van de wereld zo. Kortom, autoverzekeringen vergelijken voor een autoverzekering met WA dekking, is vooral een kwestie van premie vergelijken. Wel is de bonus malus ladder en een terugval  bij schade aan derden door eigen schuld  een aandachtspunt.  Door WA Autoverzekeringen met elkaar te vergelijken en vervolgens de goedkoopste polis af te sluiten, kan je simpel geld besparen.  Doen dus.

Autoverzekering met beperkt casco

Als je op zoek gaat naar de goedkoopste autoverzekeringen met beperkt casco komen de voorwaarden toch wel om de hoek kijken. Beperkt casco staat met name voor brand, ruitbreuk en diefstal. Een dergelijke verzekering wordt vaak afgesloten door auto’s met een leeftijd tussen de 4 en 10 jaar. Het is een aanvullende dekking bovenop de verplichte WA dekking. Als je autoverzekeringen met beperkt casco met elkaar vergelijkt, kijk dan ook even naar de voorwaarden en laat je eventueel adviseren. Er valt ook een het afsluiten van een autoverzekering met beperkt casco dekking veel geld te besparen.

Autoverzekeringen met volledig casco vergelijken.

Volledig casco autoverzekeringen worden ook wel all risk verzekeringen genoemd en worden altijd afgesloten bij nieuwe auto’s.  Het is een extra dekking bovenop de WA autoverzekering. Ook jonge auto’s van bijvoorbeeld 2, 3 of 4 jaar worden veelal op basis van all risk verzekerd.  Als je op zoek gaat naar goedkope autoverzekeringen met all risk dekking, kijk dan niet alleen naar de premie maar zeker ook naar de voorwaarden. Er zitten grote verschillen tussen autoverzekeringen met volledig casco dekking. Als je geen verstand van autoverzekeringen hebt, is het zeker verstandig je deskundig te laten adviseren.  De premieverschillen tussen deze all risk autoverzekeringen is groot. Het is zeker de moeite waard om je te verdiepen in de premie en kwaliteit van deze “luxe autoverzekeringen”.

Hier vind je een overzicht van een groot aantal autoverzekeraars.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *