3 redenen om uw inboedel te verzekeren

3 redenen om uw inboedel te verzekeren

Uw inboedel is u veel waard! Denk hierbij niet alleen aan uw prachtige televisie en computer, maar ook aan uw dierbare erfstukken van familieleden. Hoewel dergelijke voorwerpen nauwelijks te vervangen zijn door een financiële vergoeding, is het erg belangrijk dat u zich goed verzekert voor het verlies van deze erfstukken. Met een inboedelverzekering bent u verzekerd van een financiële vergoeding in het geval dat elementen van uw inboedel gestolen worden. Wij spraken met een slotenmaker uit Haarlem die ons meer kon vertellen over het belang van het verzekeren van uw inboedel.

#1: vergoeding voor het verlies van voorwerpen

Bij een diefstal in huis worden vaak voorwerpen uit uw inboedel ontnomen. Om te voorkomen dat u zelf voor de kosten voor het vervangen van deze voorwerpen opdraait, is het raadzaam om een inboedelverzekering af te sluiten. Met deze verzekering zal de verzekeraar u van een vergoeding voorzien om de gestolen voorwerpen te kunnen vervangen.

#2: schade aan uw inboedel wordt vergoed

Niet alleen de kosten voor het vervangen van gestolen elementen uit uw inboedel worden vergoed vanuit uw inboedelverzekering. Ook schade, bijvoorbeeld als gevolg van een storm of lekkage, worden vanuit deze verzekering vergoed. Zeker in de herfst kan er een ernstige stormschade aan uw woning ontstaan. U bent in zo’n geval blij dat u goed verzekerd bent met een inboedelverzekering! Let wel, de elementen van uw woning die niet los te halen zijn vallen in zo’n geval onder uw opstalverzekering. 

#3: vergoeding bij de diefstal van sleutels

Wanneer uw sleutels gestolen worden zult u veel minder lekker slapen. Men raadt dan ook aan om uw sloten in zo’n geval te laten vervangen. Met een inboedelverzekering worden de kosten voor het vervangen van uw sloten vaak (gedeeltelijk) vergoed door uw verzekeraar. Bekijk vooraf goed wat de dekking van uw verzekering is, om onnodig hoge kosten te voorkomen.    

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *